Vodeće svetske mašine i materijali u građevinarstvu!

Komunalne mašine za specijalne zadatke!

Najsavremenija oprema iz oblasti reciklažne tehnologije!

Najsavremenija oprema iz oblasti vodoprivrede!

GRADJEVINSKE MAŠINE

Vodeće svetske mašine i materijali u građevinarstvu! Niskogradnja, visokogradnja, mostogradnja! Mašine za proizvodnju, transport i sanaciju asfalta! Materijali za reparaciju puteva! Oprema za cepanje betona i kamena. Mašine za pobijanje šipova. Postrojenja za proizvodnju betonskih elemenata i cevi sa velikim izborom kalupa!

KOMUNALNE MAŠINE

Komunalne mašine za specijalne zadatke! Jedna mašina za sva četiri godišnja doba! Zglobno kombinovana mašina sa mogućnošću priključenja velikog broja različitih alata kako napred tako i pozadi. Amfibija za primenu u vodoprivredi, održavanje kanala i priobalja. Specijalni pauk bager za nemoguće misije. Najrazličitija rešenja za čišćenje puteva, ulica i trgova.

MAŠINE ZA RECIKLAŽU

Najsavremenija oprema iz oblasti reciklažne tehnologije! Pojedinačne mašine, postrojenja i procesna rešenja u reciklaži čvrstog otpada. Prodaja šredera, mlinova, presa, makaza, separatora za reciklažu metalnog otpada, električnog/elektronskog, guma, komunalnog, građevinskog, bio-otpada, kablova, tretman medicinskog otpada.

Novi pogon za reciklažu frižidera

05
Oct

2012

E-reciklaža je otvorila novi pogon za reciklažu rashladnih uređaja i frižidera u četvrtak 20. septembra 2012. godine.

 

Uspešnim partnerstvom instalirano je najsavremenije kombinovano postrojenje za reciklažu frižidera i EE otpada.

Kompanija MeWa ima preko 30 godina iskustva u projektovanju i izradi opreme za reciklažu i važi za internacionalnog lidera u svojoj oblasti poslovanja što omogućava kompaniji E-reciklaža da postane lider u reciklaži EE otpada jugoistočne Evrope. 

Vrednost kompletnog projekta iznosi 8 miliona evra, fabrika će zaposliti 240 radnika dok će sakupljačka mreža kooperanata brojati preko 4000 ljudi. Novo postrojenje, koja predstavlja najnoviju nemačku tehnologiju, moći će dnevno da preradi i do 50 tona otpada, zahvaljujući skoro potpuno automatizovanom procesu reciklaže.

Novi pogon obezbeđuje bezbedno izdvajanje opasnih materija iz rashladnih uređaja. Sa druge strane, omogućava separaciju freona iz pur pene i njeno potpuno prečišćavanje čime ona postaje energent visoke kalorične vrednosti, a freon izdvojen tehnološkim procesom i sakupljen u namenskim sudovima umesto u atmosferi završava u licenciranim postrojenjima za njegovo uništavanje. Iako bezopasan za čoveka, freon je jako opasan za ozonski omotač. Tehnologija koju poseduje kompanija E-reciklaža i njihova odgovornost prema ovom problemu omogućavaju da na još jedan način brinu o okruženju u kome živimo i deluju društveno odgovorno.