Vodeće svetske mašine i materijali u građevinarstvu!

Komunalne mašine za specijalne zadatke!

Najsavremenija oprema iz oblasti reciklažne tehnologije!

Najsavremenija oprema iz oblasti vodoprivrede!

GRADJEVINSKE MAŠINE

Vodeće svetske mašine i materijali u građevinarstvu! Niskogradnja, visokogradnja, mostogradnja! Mašine za proizvodnju, transport i sanaciju asfalta! Materijali za reparaciju puteva! Oprema za cepanje betona i kamena. Mašine za pobijanje šipova. Postrojenja za proizvodnju betonskih elemenata i cevi sa velikim izborom kalupa!

KOMUNALNE MAŠINE

Komunalne mašine za specijalne zadatke! Jedna mašina za sva četiri godišnja doba! Zglobno kombinovana mašina sa mogućnošću priključenja velikog broja različitih alata kako napred tako i pozadi. Amfibija za primenu u vodoprivredi, održavanje kanala i priobalja. Specijalni pauk bager za nemoguće misije. Najrazličitija rešenja za čišćenje puteva, ulica i trgova.

MAŠINE ZA RECIKLAŽU

Najsavremenija oprema iz oblasti reciklažne tehnologije! Pojedinačne mašine, postrojenja i procesna rešenja u reciklaži čvrstog otpada. Prodaja šredera, mlinova, presa, makaza, separatora za reciklažu metalnog otpada, električnog/elektronskog, guma, komunalnog, građevinskog, bio-otpada, kablova, tretman medicinskog otpada.

Mašine za reciklažu kablova

28
Jan

2014

Dugi niz godina italijanska kompanija Guidetti razvija i proizvodi mašine za reciklažu kablova! U svom programu imaju modele SINCRO i WIRE, koji se uvezuju sa šrederima PMG i transportnim trakama radi poboljšanja performansi i uvećanja kapaciteta. 

 

 

SINCRO mašine su kompaktne mašine koje su prodate u mnogim zemljama širom sveta. Ono što ih izdvaja od drugih mašina je njihova niska potrošnja energije, lako održavanje i visoka pouzdanost. Dostupne su u 4 modela, manje mašine (315 i 415) pune se manuelno (ručno) pomoću operatera, dok se veće (530 i 950)  uglavnom pune preko konvejera kako bi se postigle njihove maksimalne performanse. 

 

WIRE mašine predstavljaju trenutno najbolje tehnološko rešenje na tržištu i koriste se za reciklažu mešovitih kablova, kako krutih tako i fleksibilnih, bez potrebe za menjanjem sita (poseduju turbo sistem u sklopu mašine). Ovo je glavna razlika u odnosu na Sincro mašine. Dostupne su u 2 modela koja se pune putem konvejera, bez mogućnosti za ručnim punjenjem. Ovaj sistem je testiran sa standardnim električnim kablovima sa najmanjim prečnikom žice od 0,3mm i unutrašnjim prečnikom kabla tj. metalnog dela od 6mm, izolovanog PVC-om i sa bar 55% bakra. 

WIRE mašina se mora uvezati sa šrederom, dok SINCRO mašina može raditi sama (uz mogućnost kasnijeg dodavanja šredera), ali se sa šrederom svakako povećavaju performanse i kapacitet.

Postoji i mogućnost (u oba slučaja) odabira između šredera PMG što je opet povezano sa kapacitetom cele linije. 

Bakar, kao sekundarna sirovina se plasira na tržište po vrlo visokim tržišnim vrednostima, a i reciklirana plastika je našla svoju namenu za izradu finalnih proizvoda!